MAREC 2021

02.03.2021
Pustovanje
V torek, 16. 2. 2021 smo imeli v vrtcu SONČEK Rogoza veliko pustno rajanje, modno revijo in norčave igre za vse puste hruste v vrtcu. Vse je zaradi trenutne situacije potekalo po skupinah.

Na ta dan pa smo se že v preteklem tednu pridno pripravljali. Učili smo se pesmice in deklamacije, likovno ustvarjali, iskali informacije o različnih tradicionalnih slovenskih maskah in njihovem izvoru. Z velikim veseljem smo pozdravili tudi malega kurenta, ki nas je obiskal in nam podal veliko zanimivih informacij o maski, o njenem pomenu, izvoru in obenem pokazal načine, kako se lahko giba. 

Vzgojiteljice vrtca smo poskrbele, da bo otrokom ta dan po vseh norčijah, ki se za pusta spoobijo, ostal v zelo lepem spominu.

Nikolina Lonec

SEPTEMBER 2020

23.10.2020
Kostanjev dan

V sredo, 14. 10. 2020, smo si vzgojiteljice in otroci pripravili KOSTANJEV DAN. Program smo popestrili z ugankami, plesom, igro na igralih in s pečenimi kostanji. 

24. 09. 2020
Petkov jutranji pozdrav z ukulelami

17. 9. 2020
Otvoritev vrtca Hoče
Otroški živžav je bilo slišati v vrtcu Hoče že od 1. septembra naprej, vendar smo včeraj (16.9.) novi vrtec tudi uradno odprli. Na otvoritev je bilo povabljeno manjše število uglednih gostov, otroci in strokovni delavci pa so pripravili nekaj pesmi in plesov. Župan Marko Soršak je predstavil zunanje in notranje lastnosti enega izmed najsodobnejših vrtcev v Sloveniji, katerega investicija je stala okoli 4,1 milijona evrov. Ravnatelj Alojz Velički je povedal, da so otroci navdušeni nad novimi igralnicami, deset jih je novih z novo opremo, toboganom, po katerem se spuščajo iz 1. nadstropja v pritličje, in nad različnimi kotički, kjer lahko ustvarjalno preživijo čas v vrtcu.
Nov vrtec je odprt. Ima veliko prostora, je svetel, lep, barvit, ima zanimivo in uporabno opremo, omogoča nove izzive in pristope. Otroci in strokovni delavci smo ga že sprejeli za svojega, sedaj pa ga bomo vztrajno polnili z veseljem, ustvarjalnostjo, srečo in ljubeznijo.

(Skupno 2.694 obiskov, današnjih obiskov 1)